Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Mαίνεται η θερινή επίθεση των ιμπεριαλιστικών κέντρων και της διαχρονικά ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης ενάντια στο λαό της χώρας μας

Η θερινή επίθεση των ιμπεριαλιστικών κέντρων και της διαχρονικά ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης ενάντια στο λαό της χώρας μας, κυριολεκτικά μαίνεται, ενώ τα πυρά είναι πλέον καταιγιστικά.

Το πολυνομοσχέδιο που έφερε και πέρασε από τη Βουλή η κυβέρνηση, που συμπληρώθηκε με σχετικές τροπολογίες που επίσης πέρασαν, αποτελεί ένα πρωτοφανές και άγρια αντεργατικό νομοθέτημα που σηματοδοτεί και "θωρακίζει" ένα σκληρό καθεστώς ανοιχτής και απροσχημάτιστης αστικής παρανομίας, πολιτικής και νομοθετικής φασιστικοποίησης, με την μορφή μαζικών απολύσεων, αλλά και καταργήσεων δημόσιων υπηρεσιών και Οργανισμών με απλές υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά Διατάγματα.

Η έναρξη που έγινε με τις απολύσεις 2600 εργαζομένων και την κατάργηση της ΕΡΤ, συνεχίζεται και κλιμακώνεται με τους ΟΤΑ ( σχολικοί φύλακες - δημοτική αστυνομία κλπ ) και στην τεχνική - καταρχήν - εκπαίδευση, και συνεχίζεται με "καταγραφές" στα υπουργεία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, προκειμένου να παραδοθούν στο eurogroup και την Τρόικα οι λίστες με τα ονόματα 13.000 περίπου ( σε "διαθεσιμότητα" που λένε ) απολυμένων εργαζομένων, μέχρι τέλη του Σεπτέμβρη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα ανάλογο "δεύτερο κύμα" απολύσεων, που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του χρόνου και θα συνεχιστεί στον επόμενο.

Αναβρασμός και οργή επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα, που κατανοούν ολοένα και περισσότερο την σκληρή πραγματικότητα των αδίστακτων αστικών και ιμπεριαλιστικών πολιτικών, αλλά και βρίσκονται μπροστά στο τέλος των αυταπατών, που μεθοδικά και διαχρονικά τους καλλιεργούσαν οι συμβιβασμένες και προδοτικές πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Η πρόσφατη 24ωρη απεργία που ανακοινώθηκε από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, όπως και οι κλαδικοί αγώνες που ξέσπασαν ( π.χ εργαζόμενοι στους Δήμους ) απέδειξαν τις σοβαρές και ώριμες αγωνιστικές διαθέσεις πολλών κλάδων και συνολικά των εργαζομένων, διαθέσεις, όμως, εγκλωβισμένες στον έλεγχο και στις μορφές αγώνα των ρεφορμιστικών ηγεσιών, δηλαδή χωρίς ουσιαστική διέξοδο. Σε πολλούς κλάδους, σωματεία, συνελεύσεις αλλά και ευρύτερα, μέσα από τις εμπειρίες τους, ολοένα και πιο μαζικά και επιτακτικά, οι εργαζόμενοι θέτουν επίμονα την προοπτική ανώτερων μορφών αγώνα και σύγκρουσης με τις κυβερνητικές πολιτικές απολύσεων - ανεργίας - εξαθλίωσης. Κόντρα στην επιλογή των σποραδικών μονοήμερων απεργιών, που χρησιμοποιούν οι ρεφορμιστικές ηγεσίες και αβαντάρει η ρεφορμιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ (όταν δεν κάνει τον απεργοσπάστη) επιλογή που δεν έχει οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα, αναπτύσσεται και παίρνει μαζικό χαρακτήρα μέσα στους εργαζόμενους η θέση για κλιμάκωση του αγώνα, για σχηματισμό πλατιού αγωνιστικού μετώπου με δυναμικές και αποτελεσματικές μορφές και με ξεκάθαρο στόχο την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων -εργατικής εξόντωσης.

Η πρόσφατη έλευση στη Ελλάδα του "αρχιερέα" της ευρωζώνης, Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόϊμπλε, στο πλαίσιο του ασφυκτικού ελέγχου που ασκούν στην ολόπλευρα εξαρτημένη χώρα μας και των "εργασιών" των ιμπεριαλιστικών και ευρωζωνικών κέντρων εδώ, αποτέλεσε μια θερινή επιθεώρηση εκ μέρους των κέντρων, που επιβεβαίωσε την συνέχιση με σκληρό και άτεγκτο τρόπο, του "προγράμματος" που εφαρμόζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην χώρα μας. Την σκυτάλη από τον Σόιμπλε, λίγες ημέρες μετά, πήρε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, επίσης επισκεπτόμενος την Αθήνα και υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του την "αναγκαιότητα του "προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης", όπως είπε.

Την ίδια ώρα η eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2013 σχετικά με το "δημόσιο χρέος" επί του ΑΕΠ της χώρας μας, που έφτασε το 160,5% και καθιστά την Ελλάδα στην πρώτη θέση της ΕΕ. Σε συνδυασμό με την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, την λεγόμενη ύφεση να κυριαρχεί, με αύξηση χωρίς "ιδέα υποχώρησης" σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις (ΙΟΒΕ, διεθνή κέντρα, τύπος κλπ ) και την ανεργία να καλπάζει προς το 30%, την ευρωζωνική καπιταλιστική οικονομία να διογκώνει - επίσης - αθροιστικά το χρέος της κατά 4 μονάδες (από 88,2% στο 92,2% στο πρώτο τρίμηνο φέτος) και την ευρωζωνική ανεργία να καλπάζει επίσης ( 67.000 επιπλέον άνεργοι, μόνο τον φετινό Μάη ) που προστίθενται στα πολλά εκατομμύρια των ανέργων, γίνεται ξεκάθαρο πως το "πρόγραμμα" των ιμπεριαλιστικών κέντρων αποτελεί, αποκλειστικά και μόνο, πρόγραμμα ιμπεριαλιστικής ληστείας και λαϊκής εργατικής εξόντωσης.

Γίνεται επίσης ξεκάθαρο ότι οι θεωρίες σχετικά με την μείωση του "χρέους" και την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ είναι προσχηματικές θεωρίες, που εκφράζονται με στόχο την λαϊκή και κοινωνική εξαπάτηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής, και της παραδοσιακής "σχέσης συνεργασίας" των διεθνών καπιταλιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων με την ξεπουλημένη ντόπια αστική τάξη. Ουσιαστική, ριζική απάντηση και προοπτική για τον λαό και την χώρα, αποτελεί μια συγκροτημένη λαϊκοδημοκρατική πολιτική σύγκρουσης με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και την εγχώρια πλουτοκρατία, πολιτική ολοσχερούς διαγραφής του λεγόμενου "χρέους", εξόδου από την ευρωζώνη - ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: