Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Βραζιλία): Εθνικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς - Ο λαός στην εξουσία!

Εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι, κυρίως νέοι, βρίσκονται στους δρόμους για να απαιτήσουν τη μείωση των παράλογων ναύλων στα λεωφορεία και ένα δωρεάν εισιτήριο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στη χώρα μας είναι κακής ποιότητας, αν και είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο.

Έτσι, τα 37 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια επειδή δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το αντίτιμο.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει τυχαία.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις ένας μικρός αριθμός πλουσίων οικογενειών είναι ιδιοκτήτες των εταιρειών λεωφορείων. Οι ηγέτες δωροδοκούνται από αυτούς τους επιχειρηματίες και, στη συνέχεια αυξάνουν τα ναύλα των , συχνά η αύξηση είναι μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό, αφήνοντας τον πληθυσμό στα έκθετο απέναντι στην απληστίας αυτών των καρχαριών. Η ολιγαρχία, εκτός από τα υπερκέρδη που έχει από τις υψηλές τιμές, λαμβάνουν επιδοτήσεις από τους δήμους και τις κυβερνήσεις. Ως εκ τούτου, η λύση είναι η εθνικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο λαός υποφέρει και από τη διάλυση του Ενιαίου Συστήματος Υγείας (SUS), από τη μιαφία που ελέγχει την υγεία ενώ την ίδια ώρα οι καθηγητές λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς και η εκπαίδευση έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα.

Στην ύπαιθρο, τα μονοπώλια κλέβουν τη γη των ιθαγενών λαών και των αγροτών για να εξάγουν σόγια, ενώ υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο τραπέζι των εργαζομένων. Ακόμα χειρότερα, το λάδι μας έχεο δημοπρατηθεί στις πολυεθνικές για λίγα ψίχουλα.

[…] λόγω της αποτυχίας του συστήματος, πάνω από 200 εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι άνεργοι σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους 75 εκατομμύρια είναι νέοι.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα απελευθερώσει τους ανθρώπους παρά μόνο οι ίδιοι. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, η λύση είναι, ως εκ τούτου, για να παλέψουν και να μην σκύψουν το κεφάλι στους ισχυρούς. Χωρίς αγώνα δεν υπάρχει επανάσταση και χωρίς επανάσταση, δεν υπάρχει μεταρύθμιση! Το PCR αγωνίζεται για τη λαϊκή επανάσταση και το σοσιαλισμό!

Να μπει τέλος στην εκμετάλλευση από τα αφεντικά και στις καταχρήσεις εις βάρος του λαού!

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Ο λαός δεν είναι ηλίθιος! Να φύγει ο Globo!

Εθνικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών τώρα!

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCR)
Ιούνιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: