Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠ’ ΤΗ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕ

avgi

Το περασμένο μήνα συμπληρώθηκαν 50 χρόνια απ’ τη στυγερή προσχεδιασμένη πολιτική δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ και ηγετικού στελέχους του κινήματος Ειρήνης, διακεκριμένου επιστήμονα ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Εμπνευστής, σχεδιαστής οργανωτής και ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ του ειδεχθούς εγκλήματος της δολοφονίας του ήρωα του λαού μας ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ υπήρξε η μοναρχοφασιστική κυβέρνηση της ΕΡΕ με πρωθυπουργό το γνωστό «υποτακτικό ανθρωπάριο» των αμερικανο-άγγλων ιμπεριαλιστών και της ντόπιας μοναρχοφασιστικής αντίδρασης που ακούει στο όνομα Κ. Καραμανλής, ο μετέπειτα κατ ευφημισμόν «εθνάρχης» της μεταπολιτικής περιόδου.

Είναι γνωστό ότι ο φασίστας στρατάρχης Παπάγος είχε υποδείξει ως διάδοχο του στο κόμμα της μοναρχοφασιστικής δεξιάς τον τότε «Ελληνικό Συναγερμό» Το Στέφανο Στεφανόπουλο, υπογράφοντας στις 4 Οκτώβρη 1955 τη σχετική απόφαση με την οποία τον όριζε αναπληρωτή του, ενώ οι αμερικο-άγγλοι ιμπεριαλιστές, το Παλάτι και ο μοναρχοφασιστικός στρατός επέβαλλαν ως πρωθυπουργό το «ανθρωπάριό» τους φασίστα Κ. Καραμανλή με μια λακωνική δήλωση: «ο βασιλεύς ανέθεσε τον σχηματισμόν κυβέρνησης εις τον βουλευτήν Σερρών Κωνσταντίνον Καραμανλή» (5.10.1955), ενώ την επόμενη στις 6 Οχτώβρη ορκίζεται η νέα μοναρχοφασιστική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Καραμανλή (με σωρεία δεσμεύσεων μεταξύ των οποίων και το ξεπούλημα του Κυπριακού δηλ. την προδοσία της Κύπρου).

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του ήρωα του λαού μας ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ήταν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή της μοναρχοφασιστικής ΕΡΕ η οποία είχε οργανώσει και την ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Θεσσαλονίκη η οποία βρίσκονταν κάτω απ’ την ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ της Καραμανλικής Ασφάλειας και της Αστυνομίας με παρόντες τον Υποστράτηγο Κ. Μήτσου, πρώην ΠΑΟτζή και τότε Επιθεωρητή Χωροφυλακής Μακεδονίας, το Συνταγματάρχη Ε. Καμουτσή, αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, κλπ., και ΟΧΙ κάποιο «αόρατο» και «ουδέτερο» παρακράτος, γιατί το «διαβόητο παρακράτος» βρίσκονταν υπό τον ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ και την καθοδήγηση του φασιστικού αστυνομικού καραμανλικού κράτους εκείνης της περιόδου, όπως ισχυρίζονται οι λακέδες του κεφαλαίου ηγέτες του «Κ»ΚΕ ή ακόμα προκλητικότερα, δια στόματος Παπαρήγα πρόσφατα στη Βουλή, πως τάχα «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ΕΡΕ με τη δολοφονία του Λαμπράκη» («Ρ» 19/6/2013, σελ.12), τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ιστορικό γεγονός, ότι τη συγκεκριμένη αντιδιαδήλωση στη Θεσσαλονίκη είχε οργανώσει η κυβέρνηση Καραμανλή μέσω Ασφάλειας-Αστυνομίας και ΕΠΙΠΛΕΟΝ υπάρχει και η γνωστή ΟΜΟΛΟΓΙΑ του ασφαλίτη αξιωματικού υπομοίραρχου Ε.Καπελώνη στη δίκη Λαμπράκη ότι η Ασφάλεια οργάνωσε την αντισυγκέντρωση με προσωπική ΕΝΤΟΛΗ του στρατηγού Μήτσου («Αυγή» 23/6/1963 και 18/10/1966) – πρόκειται για μια χονδροειδέστατη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων και προκλητικότατο φιλοφασιστικό παραλήρημα εξωραϊσμού της φασιστικής Καραμανλικής 8ετίας της περιόδου των δεκαετιών ΄50-΄60 (1955-1963) που μετατρέπει τους σημερινούς σοσιαλδημοκράτες χρουστσο-τροτσκιστές ηγέτες του «Κ»ΚΕ σε ελεεινούς λακέδες και τρισάθλια ρετάλια της μοναρχοφασιστικής ΕΡΕ.

Τέλος είναι γνωστό, ότι μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ (Αύγουστου 1949), η χώρα κυβερνήθηκε απ’ τον εγκληματικό συρφετό των δωσίλογων συνεργατών των φασιστών κατακτητών (Ταγματασφαλίτες, Χίτες, ΠΑΟτζήδες. ΕΔΕΣίτες, κλπ.) που στεγάστηκαν και ενσωματώθηκαν στη μοναρχοφασιστική Δεξιά («Λαϊκό Κόμμα»-«Ελληνικό Συναγερμό»-ΕΡΕ-ΝΔ και άλλες φασιστικές Οργανώσεις) και επάνδρωσαν τον αστυνομικό φασιστικό κρατικό μηχανισμό (Ασφάλεια-Αστυνομία-Στρατός, κλπ.) και γι’ αυτό η Ελλάδα υπήρξε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν είχε αναγνωρισμένη Εθνική Αντίσταση και οι αγωνιστές βρέθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές για πολλές δεκαετίες, ενώ χιλιάδες δολοφονήθηκαν και εξοντώθηκαν εν ψυχρώ επειδή πολέμησαν τους γερμανο-ιταλο-βουλγάρους φασίστες κατακτητές. Μάλιστα, όταν το 1982 αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση (δεν αφορά εδώ ο τρόπος που έγινε) οι βουλευτές της μοναρχοφασιστικής ΝΔ αποχώρησαν ΟΛΟΙ με επικεφαλής το διαβόητο «γεφυροποιό» της Χούντας φασίστα Ε. Αβέρωφ απειλώντας ότι όταν έρθουν στην κυβέρνηση θα καταργήσουν το νόμο και ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε βουλευτής φασιστοειδές Αν. Σαμαράς την ίδια μέρα πήγε στου «Μελιγαλά» να τιμήσει τα Τάγματα Ασφαλείας (είναι απ’ τους πιο φανατικούς θαυμαστές και υπερασπιστές των Ταγμάτων Ασφαλείας συνεργατών των κατακτητών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: