Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η συνέχιση της σφαγής στον Ριζοσπάστη ας διαλύσει τις αυταπάτες

Του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Το τσουνάμι των απολύσεων στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ συνεχίζεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της φράξιας που παριστάνει την ηγεσία του κόμματος που εδρεύει στον Περισσό, παρά το ότι υποτίθεται ότι από το πρόσφατο Συνέδριο προέκυψε νέα ηγεσία. Και μπορεί μεν το «πουλέν» της Αλέκας Παπαρήγα (ο Στέφανος Λουκάς για τους μη γνωρίζοντες) να μην επανεξελέγη στο νέο Πολιτικό Γραφείο, παραμένει όμως ακλόνητος στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρώσει την αποστολή του. Και ως τώρα τα πάει μία χαρά. Ήδη έχουν απολυθεί σχεδόν όλα τα ενοχλητικά κομματικά μέλη και οι περισσότεροι από τους μη κομματικούς δημοσιογράφους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής του μισθού τους και να τον διεκδικήσουν δικαστικά.

Πολλοί λένε, και έχουν δίκιο, ότι ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, δηλαδή η φράξια που έχει αρπάξει τον τίτλο του ΚΚΕ, αλλοιώνοντας τελείως τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί ως πιλοτικό εργαστήρι εφαρμογής των νέων εργασιακών σχέσεων, ενώ δίνει άλλοθι σε όλους τους άλλους εργοδότες για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της πολιτικής καθυπόταξης και εξόντωσης των εργαζομένων με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση.

Η μία πλευρά του ζητήματος είναι η αλλοίωση των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών του ΚΚΕ που έγινε από την φράξια αργά, αλλά σταθερά, και με σχεδιασμό. Πρώτα αλώθηκαν τα μεσαία Όργανα που εκλέγουν την ΚΕ και μετά εκλέχτηκαν-διορίστηκαν  σ’ αυτή  άτομα απόλυτα ελεγχόμενα και εξαρτώμενα οικονομικά-επαγγελματικά από την φράξια. Ο στόχος ανομολόγητος, αλλά σαφής: ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Πολλοί ήταν οι καλοπροαίρετοι που έτρεφαν αυταπάτες πριν το 19ο Συνέδριο του «Κ»ΚΕ, ότι ίσως αν αλλάξει ηγεσία, αλλάξει και πολιτική. Αρκετοί πανηγύρισαν όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαδέχτηκε την Αλέκα Παπαρήγα στην ηγεσία του κόμματος του Περισσού, αγνοώντας, ή αρνούμενοι να δεχτούν το ότι η φράξια απλά διόρισε σ’ αυτή την θέση μία μαριονέτα. Η Αλέκα Παπαρήγα συνεχίζει να κατευθύνει το κόμμα, ακόμα κι απ’ το σπίτι της. Και ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΣΤΟ «Κ»ΚΕ, ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ …«ΑΛΛΑΓΗ», ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ.

Η συνέχιση της σφαγής στον Ριζοσπάστη δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις διαθέσεις και τον ρόλο του «Κ»ΚΕ και μετά το 19ο Συνέδριο.

Σημείωση «Ανασύνταξης»: «Κομμουνιστικά χαρακτηριστικά» το σημερινό «Κ»ΚΕ δεν είχε ποτέ, γιατί απ' την ίδρυσή του το Μάρτη του 1956 (χρουτσωφική παρασυναγωγή «6ης Ολομέλειας») συγκροτήθηκε ως ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικού τύπου κόμμα που αντικατέστησε το παλιό ηρωικό επαναστατικό ΚΚΕ που διαλύθηκε απ' την ανοιχτή επέμβαση των σοβιετικών ρεβιζιονιστών της αποστάτριας κλίκας των Χρουστώφ-Μπρένιεφ-κλπ. Ασφαλώς με το 19ο Συνέδριο το «Κ»ΚΕ πήγε ακόμα δεξιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: