Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν και ζητεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό!

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο πρόεδρος της χώρας εκλέγεται από την άμεση λαϊκή ψήφο και όχι μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα πραγματοποιηθούν στις 14 Ιουνίου 2013.

Κάθε τέσσερα χρόνια, οι ιρανικές αρχές κάνουν έκκληση προς τους πολίτες για την ψήφο τους, προκειμένου να νομιμοποιήσουν την εξουσία τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, οι ισλαμικές αρχές υπόσχονται να βελτιώσουν τις οικονομικές συνθήκες των μαζών και να καλυτερέψουν το μέλλον των πολιτών. Αντίθετα οι οικονομικές-κοινωνικές-πολιτικές συνθήκες κάθε χρόνο επιδεινώνονται για την εργατική τάξη. Όταν οι λαοί βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, όταν οι μάζες αμφισβητούν τις αρχές, τους δίνεται η απάντηση ότι ο «ανώτατος ηγέτης» δεν είναι δεσμευμένος από τις ψήφους του λαού, ότι οι πυλώνες της Δημοκρατίας στηρίζονται στο Ισλάμ και όχι στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών, των αιτημάτων και των των πολιτών.

Αυτή η έλλειψη σεβασμού για τη γνώμη, τα αιτήματα, και τις ψήφους των λαών υπάρχει από το πρώτο έτος ίδρυσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η επανάληψη της φάρσας, οι υποκριτικές και παραπλανητικές παραστάσεις από το ισλαμικό καθεστώς έχουν προκαλέσει στους λαούς γέλιο και γελοιοποιούν την Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές έχουν περάσει από τα φίλτρα από του «Συμβουλίο των Φρουρών» και του «Ανώτατου Ηγέτη». Ο ένας υποψήφιος είναι χειρότερος από τον άλλο. Ο ένας είναι πιο διεφθαρμένός, με μεγαλύτερη συμμετοχή στην υπεξαίρεση, πιο αντιδραστικός και πιο εγκληματικός από τον άλλο. Ο ιρανικός λαός δεν  πρέπει να επιλέξει μεταξύ του κακού και του χειρότερου. Κάνοντας μια επιλογή μεταξύ του κακό και του χειρότερου δημιουργήται ένας φαύλος κύκλος που μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Όσο η Ισλαμική Δημοκρατία ήταν στην εξουσία, υπήρξαν φατρίες και διαμάχες μεταξύ των φατριών. Όλες οι παρατάξεις έχουν πλήρη προσήλωση στο αντιδραστικό Σύνταγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας και τον κανόνα του «Ανώτατου Ηγέτη». Όλες οι παρατάξεις και όλοι οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές υποστήριξαν τη σφαγή των πολιτικών κρατουμένων το 1988, υποστήριξαν όλων τις πολιτικές εκτελέσεις και δολοφονίες, συμμετείχαν στην καταστολή των ακτιβιστών εργαζομένων, αρνήθηκαν  την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι και τη δημιουργία ανεξάρτητων εργατικών οργανώσεων, κλπ.

Η στρατηγική γραμμή του Κόμματος Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) είναι η ανατροπή του εγκληματικού, διεφθαρμένου, δεσποτικού και θεοκρατικού καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η αφαίρεση τηε εξουσίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα εξαλείψει τα εμπόδια για την ανάπτυξη ενός δημοκρατικού Ιράν, και θα ανοίξει το δρόμο για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Στην παρούσα κατάσταση, καλούμε όλο τον ιρανικό λαό να μην συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές. Μέσα από αυτή την ενεργό και δυναμική κλήση, θα μποϋκοτάρουν πλήρως τις εκλογές. Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) απαιτεί την ελευθερία όλων των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, την ισότητα ανδρών και γυναικών σε όλες τις σφαίρες της ζωής, την κατάργηση της λογοκρισίας, την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, την ελευθερία όλων των πολιτικών κρατουμένων, την ελευθερία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συντεχνιών δραστηριότητες. Αυτά τα απλά και λογικά αιτήματα έχουν ευρεία εξάπλωση στήριξη στην κοινωνία και θα μονοπωλήσει το καθεστώς και το «ανώτατος ηγέτης». Θεωρητικά, αυτά τα αιτήματα θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε οποιοδήποτε συνηθισμένο αστικό κράτος. Αλλά παράδοση του ισλαμικού καθεστώτος σε αυτές τις απαιτήσεις, ένα καθεστώς με ιστρία τριών δεκαετιών διαφθοράς και υπεξαίρεση και την εκτέλεση και ... - είναι μια μεγάλη ήττα για την «Ανώτατου Ηγέτη». Αυτές οι απαιτήσεις θα κατασκευάσει ένα ισχυρό κίνημα ανεξάρτητο από τις φατρίες του καθεστώτος που βάζει τέλος στην δισταγμό των μαζών κάνει μια επιλογή μεταξύ των κακών και χειρότερα.

Η αναγνώριση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των μαζών αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για τις όποιες ελεύθερες εκλογές.

-Αποχή από τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν!

- Όχι στο καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας!

- Όχι στις ιμπεριαλιστικές κυρώσεις και τις απειλές κατά του Ιράν!

Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν)
Μάιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: